Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové kotlety na medu s česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Vepřové kotlety na medu s česnekem - postup přípravy

Vepřové kotlety na medu mají nejen originální chuť. Maso je navíc velmi křehké, šťavnaté a vypadá lákavě. Pokrm může být vhodnou součástí slavnostní tabule.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Omáčka

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na větší kousky, osolte je, opepřete a ochuťte sušeným česnekem a sladkou mletou paprikou. Na pánvi rozpalte olej a maso na něm smažte z každé strany 5 minut. 

2. KROK

Následně maso z pánve vyjměte a vložte do ní máslo, které nechte rozpustit. Přidejte také nakrájený česnek, sójovou omáčku, med a rýžové víno. Ingredience zamíchejte a do vzniklé omáčky vložte maso. Celý proces potrvá 1 minutu. 

3. KROK

Po přidání masa pokrm vařte 2 minuty a pánev odstavte z tepla. 

Tip: Maso servírujte posypané nasekanou petrželkou s omáčkou a oblíbenou přílohou, jako je například rýže, brambory nebo hranolky.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Meat & Veggies

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů