Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso na nakládaných okurkách

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 137 minut

Vepřové maso na nakládaných okurkách - postup přípravy

Recept na vepřové maso na nakládaných okurkách podle Youtube kanálu Recepty bez brepty vás ohromí výsledkem. Maso je šťavnaté, křehké a omáčku zajímavě doplňuje chuť okurek.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na plátky nakrájejte krkovici, kterou opepřete a osolte z obou stran. Na pánvi rozehřejte sádlo a smažte na něm cibulku, asi 1 minutu. 

2. KROK

K cibuli přidejte maso tak, aby se dotýkalo přímo pánve a cibule byla kolem něj. Maso smažte přibližně 3 minuty a poté jej obraťte. Smažte další tři minuty a do pánve přidejte bobkový list s novým kořením a drceným kmínem. 

3. KROK

Maso dejte v pánvi na stranu a na cibuli dejte hořčici, sójovou omáčku a worcestrovou omáčku. Ingredience zamíchejte a maso vraťte zpět, jak bylo. Do pánve vlijte vývar tak, aby bylo maso zcela ponořené a na mírném ohni jej duste 2 hodiny pod pokličkou.

4. KROK

Zatímco se maso dusí, okurky nakrájejte na proužky a vložte je do mísy. Po dvou hodinách maso vyjměte z pánve, šťávu propasírujte, přidejte do ní nakrájené okurky a vše vařte dalších 10 minut.  

5. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na plátky o šířce 0,5 cm. Plátky vařte v osolené vodě po dobu 10 minut, poté je vyjměte a smažte na rozpáleném oleji z obou stran po dobu 4 minut, dozlatova. 

Tip: Usmažené plátky brambor položte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

6. KROK

Vepřové maso na nakládaných okurkách podávejte společně s omáčkou a s plátky brambor posypanými petrželkou. 

Tip: Pokud máte rádi cibuli, nakrájejte ji na kolečka a podávejte ji k masu. Chutná to skvěle.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů