Vepřové na hořčici se slaninou - postup přípravy
Nechte se inspirovat jednoduchým receptem, který připravíte za pár minut. Jeho výsledkem je vepřové na hořčici se slaninou, které je šťavnaté a hodí se i na oslavy.
Ingredience
Vepřové plátky masa osušte bílým ubrouskem a jemně je naklepejte z obou stran.
Tip: Abyste zmírnili riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí, maso naklepávejte přes sáček.
Maso ochuťte solí a pepřem z každé strany a potřete ho hořčicí. Plátky smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty, z každé strany. Mezitím nakrájejte cibuli se slaninou nadrobno
Maso z pánve vyndejte a na výpeku smažte cibuli se slaninou 3 minuty. Po této době ingredience zasypte mletou sladkou paprikou, vše zamíchejte a do pánve vraťte maso, které podlijte trochou vody.
Vepřové na hořčici duste 40 minut, pod pokličkou, na mírném ohni. Maso servírujte s vařenou rýží nebo těstovinami.
Poznámka: Je-li to potřeba, během dušení dolijte do hrnce trochu vody. Je důležité, aby v něm byla stále tekutina.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tradičné recepty