Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na hořčici se slaninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 49 minut

Vepřové na hořčici se slaninou - postup přípravy

Nechte se inspirovat jednoduchým receptem, který připravíte za pár minut. Jeho výsledkem je vepřové na hořčici se slaninou, které je šťavnaté a hodí se i na oslavy.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové plátky masa osušte bílým ubrouskem a jemně je naklepejte z obou stran. 

Tip: Abyste zmírnili riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí, maso naklepávejte přes sáček.

2. KROK

Maso ochuťte solí a pepřem z každé strany a potřete ho hořčicí. Plátky smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty, z každé strany. Mezitím nakrájejte cibuli se slaninou nadrobno

3. KROK

Maso z pánve vyndejte a na výpeku smažte cibuli se slaninou 3 minuty. Po této době ingredience zasypte mletou sladkou paprikou, vše zamíchejte a do pánve vraťte maso, které podlijte trochou vody.

4. KROK

Vepřové na hořčici duste 40 minut, pod pokličkou, na mírném ohni. Maso servírujte s vařenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka: Je-li to potřeba, během dušení dolijte do hrnce trochu vody. Je důležité, aby v něm byla stále tekutina.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Tradičné recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů