Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sekaná s bramborovou kaší

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Domácí sekaná s bramborovou kaší - postup přípravy

Udělat výbornou sekanou je velmi snadné, je skvělé do ní přidat v mléce namočené rohlíky a osmaženou cibulku s česnekem. Recept nám poskytla paní Ivana Reisingerová.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Na sekanou

Na kaši

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Velkou cibuli nakrájejte na kostičky a dejte ji smažit na troše másla. Až zesklovatí, nasekejte na plátky česnek, přihoďte ho na pánev a chvilku obojí společně smažte. Pak nechte směs vychladnout.

2. KROK

Namočte starší rohlíky do trochy mléka a nechte je několik minut nasáknout a změknout. Do mísy dejte oba druhy mletého masa a přidejte směs z pánve, vejce, pepř, sůl, drcený kmín a majoránku. Rohlíky zlehka vyždímejte a přidejte je k masu.

3. KROK

Směs promíchejte a několikrát s ní „hoďte“ do mísy, nebude při pečení praskat. Vymažte pekáček olejem nebo sádlem, vložte do něho šišku sekané a podlijte ji trochou vody.

4. KROK

Vložte zakrytý pekáč do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte sekanou hodinu. Pak ji odkryjte a dopečte na 200 °C, dokud nebude mít krásnou kůrku.

5. KROK

Oloupané a na kusy nakrájené brambory dejte vařit do osolené vody. Až budou měkké, vodu slijte a rozšťouchejte je šťouchadlem na brambory.

6. KROK

Přilijte trochu horkého mléka, přidejte máslo a vše prošlehejte elektrickým šlehačem. Servírujte se sekanou, dobrou přílohou k tomu je také kyselá okurka.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů