Vepřové na okurkách s houskovým knedlíkem - postup přípravy
Připravte si jednoduché vepřové na okurkách podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Toto rychlé jídlo obsahuje křehké šťavnaté maso a pyšní se zajímavou chutí díky okurkám.
Ingredience
Na zahuštění
Příloha
Maso nakrájejte na větší kostičky a smíchejte ho s kmínem, pepřem, solí a bobkovým listem.
Poznámka: V případě, že na závěr nebudete chtít použít kostku bujónu, můžete maso více osolit.
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji asi 3 minuty. Poté k ní vmíchejte připravené maso, hrnec zakryjte pokličkou a vše duste na mírném ohni 45 minut, do změknutí masa.
Tip: Pokud by maso nepustilo moc šťávy, přilijte do hrnce trochu vody.
Po této době vmíchejte k masu nakrájené okurky, přilijte trochu horké vody, vše zamíchejte a znovu zakryjte pokličkou. Pokrm duste dalších 20–30 minut. Poté do jídla vmíchejte bujón.
Tip: V případě, že nechcete použít bujón, můžete pokrm dochutit pouze solí nebo připraveným vývarem.
Ve sklenici s vodou rozmíchejte polohrubou mouku a pokrm zahustěte. Vepřové na okurkách vařte s přidanou moukou ještě minimálně 10 minut, aby byl pokrm lépe stravitelný a poté jej podávejte s houskovým knedlíkem.
Poznámka: Množství vody a mouky závisí na tom, kolik chcete vytvořit omáčky a jaké hustoty pokrmu chcete dosáhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou