Křehké domácí bagety

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Křehké domácí bagety - postup přípravy

Domácí pečivo má nezaměnitelnou chuť i konzistenci. Kromě jiného vydrží déle čerstvé než to kupované. Připravte si tedy křehké bagety, které si už po prvním soustu zamilujete. I vaše děti je ocení na svačinu do školy.

Začněte tím, že si do velké mísy vsypete prosátou hladkou mouku a k ní posléze přilejete olivový olej a teplou vodu. Suroviny promíchejte vařečkou a nezapomeňte zakomponovat i sůl a sušené droždí.

Nakonec rukama vypracujte hladké těsto vláčné konzistence, které vložte do naolejované mísy a nechte pod utěrkou nakynout asi hodinu.

Tvoření domácích baget a jejich dokynutí

Až těsto řádně vykyne, vyjměte jej z mísy na čistý vál pomocí naolejovaných prstů a ještě několikrát prohněťte. Následně hmotu rozdělte na tři stejně objemné kusy a ty vyválejte pomocí válečku na pláty kulatého tvaru. Nakonec všechny placky pečlivě zarolujte a utěsněte na krajích i podélně. Polotovary baget položte na plech s pečícím papírem a nechte ještě přikryté utěrkou znovu nakynout (asi 15 minut). Těsto můžete mírně zploštit dlaní.




Pečení domácích baget a jejich servírování

Po pár minutách dokynutí baget si vezměte k ruce ostrou žiletku anebo nůž a udělejte asi tři mírné zářezy na povrchu těsta. Pak polotovary pečiva pokapejte trochou vody, posypte malým množstvím mouky a dejte péct do trouby na cca třicet minut při teplotě 200 °C.

Upečené bagety vyjměte, nechte zchladnout a poté uskladněte v sáčku anebo v chlebníku. Podávat lze pečivo například s kvalitním máslem, uzeninami, sýry, čerstvou zeleninou a s oblíbenými pomazánkami. Přejeme vám dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 241 hlasů
Nahlásit chybu
78 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty