Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na okurkách s houskovým knedlíkem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 88 minut

Vepřové na okurkách s houskovým knedlíkem - postup přípravy

Připravte si jednoduché vepřové na okurkách podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Toto rychlé jídlo obsahuje křehké šťavnaté maso a pyšní se zajímavou chutí díky okurkám.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Na zahuštění

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na větší kostičky a smíchejte ho s kmínem, pepřem, solí a bobkovým listem. 

Poznámka: V případě, že na závěr nebudete chtít použít kostku bujónu, můžete maso více osolit.

2. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji asi 3 minuty. Poté k ní vmíchejte připravené maso, hrnec zakryjte pokličkou a vše duste na mírném ohni 45 minut, do změknutí masa. 

Tip: Pokud by maso nepustilo moc šťávy, přilijte do hrnce trochu vody.

3. KROK

Po této době vmíchejte k masu nakrájené okurky, přilijte trochu horké vody, vše zamíchejte a znovu zakryjte pokličkou. Pokrm duste dalších 20–30 minut. Poté do jídla vmíchejte bujón.

4. KROK

Tip: V případě, že nechcete použít bujón, můžete pokrm dochutit pouze solí nebo připraveným vývarem. 

5. KROK

Ve sklenici s vodou rozmíchejte polohrubou mouku a pokrm zahustěte. Vepřové na okurkách vařte s přidanou moukou ještě minimálně 10 minut, aby byl pokrm lépe stravitelný a poté jej podávejte s houskovým knedlíkem.

6. KROK

Poznámka: Množství vody a mouky závisí na tom, kolik chcete vytvořit omáčky a jaké hustoty pokrmu chcete dosáhnout. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů