Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé pomerančové řezy s čokoládou

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 46 minut

Rychlé pomerančové řezy s čokoládou - postup přípravy

Inspirujte se receptem na rychlé pomerančové řezy, které jsou plné osvěžující chuti, jemného krému a čokolády. Dezert se skvěle hodí na sváteční tabuli.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Tmavý korpus (1 plát)

Světlý korpus

Pomerančová náplň

Krém

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem a vaječnými žloutky. Přidejte kakao, vodu a polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

Poznámka: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. Všechny suroviny přidávejte postupně, za stálého šlehání. 

3. KROK

Těsto vlijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut. Mezitím připravte těsto na světlý korpus. 

Poznámka: Pro tento recept je nutné upéct 2 tmavé korpusy.

4. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem, vaječnými žloutky, vodou a polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Světlé těsto nalijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho také na 180 °C po dobu 12 minut. 

5. KROK

Pokračujte s přípravou krému. V rendlíku smíchejte mléko s vanilkovým pudinkem v prášku, vanilkovým cukrem i klasickým cukrem. Směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí. 

6. KROK

Základ na krém přelijte do mísy, zakryjte ho fólií a nechte volně chladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.

7. KROK

V samostatné míse šlehejte 2 minuty máslo. Jakmile získá nadýchanou strukturu, vešlehejte do něj vychladlý základ na krém. Nakonec připravte pomerančovou náplň. 

8. KROK

V rendlíku smíchejte pomerančový sirup s vodou a po 2 minutách vaření ho odstavte z tepla. Tmavý korpus potřete třetinou krému, který zakryjte světlým korpusem. Ten potřete pomerančovou náplní, kterou pokryjte druhou třetinou krému. 

9. KROK

Vrstvení zakončete tmavým korpusem, který potřete zbytkem krému. Rychlé pomerančové řezy polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou, ozdobte je proužky bílé čokolády a po ztuhnutí je servírujte nakrájené na kousky. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: IF love food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů