Rychlé pomerančové řezy s čokoládou - postup přípravy
Inspirujte se receptem na rychlé pomerančové řezy, které jsou plné osvěžující chuti, jemného krému a čokolády. Dezert se skvěle hodí na sváteční tabuli.
Tmavý korpus (1 plát)
Světlý korpus
Pomerančová náplň
Krém
Poleva
Zdobení
Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem a vaječnými žloutky. Přidejte kakao, vodu a polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. Všechny suroviny přidávejte postupně, za stálého šlehání.
Těsto vlijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut. Mezitím připravte těsto na světlý korpus.
Poznámka: Pro tento recept je nutné upéct 2 tmavé korpusy.
Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem, vaječnými žloutky, vodou a polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Světlé těsto nalijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho také na 180 °C po dobu 12 minut.
Pokračujte s přípravou krému. V rendlíku smíchejte mléko s vanilkovým pudinkem v prášku, vanilkovým cukrem i klasickým cukrem. Směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Základ na krém přelijte do mísy, zakryjte ho fólií a nechte volně chladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
V samostatné míse šlehejte 2 minuty máslo. Jakmile získá nadýchanou strukturu, vešlehejte do něj vychladlý základ na krém. Nakonec připravte pomerančovou náplň.
V rendlíku smíchejte pomerančový sirup s vodou a po 2 minutách vaření ho odstavte z tepla. Tmavý korpus potřete třetinou krému, který zakryjte světlým korpusem. Ten potřete pomerančovou náplní, kterou pokryjte druhou třetinou krému.
Vrstvení zakončete tmavým korpusem, který potřete zbytkem krému. Rychlé pomerančové řezy polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou, ozdobte je proužky bílé čokolády a po ztuhnutí je servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: IF love food