Vláčná mandarinková bábovka s kokosem - postup přípravy
Pokud milujete bábovky, ale přece jen chcete ochutnat i jiné příchutě, než je čokoládová, ořechová či tvarohová, vyzkoušejte tuto mandarinkovou s kokosem. Servírujte ji se zakysanou smetanou, domácí šlehačkou či kopečkem oblíbené zmrzliny.
Ingredience
Polovinu mandarinek oloupejte a nakrájejte je na menší kousky. Zbytek mandarinek pečlivě omyjte a nakrájejte je na menší kousky společně s kůrou. Přendejte je do mísy a rozklepněte k nim vejce.
Směs přendejte do mixéru, přidejte cukr, bílý jogurt, špetku soli a 130 g oleje. Vše velmi pečlivě rozmixujte do hladka. Poté směs přeceďte přes jemné sítko.
Do směsi postupně přisypávejte hladkou mouku, poté přidejte prosátý kypřicí prášek do pečiva a těsto pečlivě promíchejte.
Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte ji moukou. Poté do ní vlijte mandarinkové těsto. Formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C a bábovku pečte přibližně 40 minut.
Ke konci pečení vyzkoušejte pomocí špejle, zda je je bábovka hotová. Zapíchněte ji do středu těsta, pokud bude čistá, vyjměte ji z trouby, pokud ne, test po chvíli zopakujte.
Hotovou bábovku nechte 5–10 minut odstát a poté jí vyklopte. Lehce ji pomažte meruňkovým džemem a v záhybech ji posypte kokosem.
Bábovku nakrájejte na plátky a servírujte ji se zakysanou smetanou, domácí šlehačkou nebo s kopečkem oblíbené zmrzliny.
Tip: Pokud se obáváte, že vám bábovka nepůjde vyklopit, vyzkoušejte jednoduchý trik, díky kterému se to podaří vždy. Ihned po upečení formu otočte dnem vzhůru a položte na ni utěrku namočenou ve studené vodě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.