Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotové řezy se smetanovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Piškotové řezy se smetanovým krémem - postup přípravy

Jednoduché piškotové těsto by měl zvládnout upéct každý. Pokud vám ale tato verze dezertu přijde až moc obyčejná, zkuste ji vylepšit. V našem případě pomocí mléčného krému, který zajistí zcela nový zážitek.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si těsto. Začněte šleháním vajec společně se solí. Mixérem šlehejte zhruba jednu minutu a poté přidejte moučkový a vanilkový cukr. Pokračujte ve šlehání na pomalejší otáčky po dobu asi 5 minut. Měla by vzniknout bílá, jemná a nadýchaná kompozice. K ní dále přidejte také slunečnicový olej, kefír a med. Opět zašlehejte, tentokrát ale jenom po dobu 15 vteřin, na nejnižší rychlost.

2. KROK

V druhé nádobě smíchejte prosátou mouku společně s kakaem, dále kukuřičným škrobem a také s jedlou sodou. Tuto směs následně postupně přidávejte do první krémové. Vše do sebe jemně a postupně vmíchávejte, dokud nevznikne tmavé těsto tekutější konzistence, které bude působit nadýchaně a bez hrudek. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Ideální jsou rozměry 30 x 40 centimetrů. Plech vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu zhruba 10 minut.

3. KROK

V době pečení připravte náplň. Vezměte studenou smetanu a pomocí mixéru z ní vyšlehejte pevnou a nadýchanou šlehačku. V tu chvíli snižte otáčky mixéru a do šlehačky postupně vmíchávejte kondenzované mléko a také med. Na závěr přidejte také želatinu, kterou jste nechali dle návodu nabobtnat. Ta zajistí, že krém bude pevnější a udrží svou konzistenci delší dobu.

4. KROK

Vychladlé těsto překrojte na dvě stejné poloviny. Vezměte jednu a důkladně ji namažte hotovým krémem. Měl by jít až do krajů a tvořit rovnoměrnou vrstvu. Na vrstvu krému opatrně položte druhou polovinu těsta. Tímto je perníkový dort hotový. Dejte ho do lednice tuhnout a poté nakrájejte a servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů