Vláčná mrkvová bábovka s ořechy - postup přípravy
Ochutnejte vláčnou mrkvovou bábovku s ořechy podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je plná rozmanitých ingrediencí a má úžasně bohatou chuť.
Těsto
Do formy
Na posypání
Polohrubou mouku smíchejte s třtinovým cukrem, ořechy, rozinkami a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Přidejte skořici, sůl, vejce, olej, najemno nastrouhanou mrkev, mléko a citronovou šťávu s citronovou kůrou. Ingredience důkladně zamíchejte a vytvořte těsto.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté důkladně opláchněte.
Vzniklé těsto vlijte do bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané moukou a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60–90 minut.
Po upečení vypněte troubu a bábovku nechte 5 minut uvnitř, takzvaně „dojít“.
Tip: Zda je těsto upečené, zkontrolujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.
Vláčnou mrkvovou bábovku nechte vychladnout, poté ji vyklopte z formy a servírujte ji posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou