Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelené fazolky na smetaně s vejcem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zelené fazolky na smetaně s vejcem - postup přípravy

Dobrý a jednoduchý hlavní chod si můžete připravit i bez masa, a to ze zelených fazolek. Svůj osvědčený recept na fazolky na smetaně nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte pokrájené zmražené fazolky do hrnce, zalijte je vodou a osolte (lze samozřejmě použít i čerstvé nebo nakládané). Vařte je, dokud nebudou měkké.

2. KROK

Pak přilijte smetanu na vaření rozmíchanou s trochou hladké mouky. Pro ještě smetanovější chuť lze použít i smetanu ke šlehání. Množství mouky upravte tak, aby omáčka byla akorát hustá.

3. KROK

Nechte mouku několik minut provařit a nezapomeňte míchat. Omáčku pak dle chuti dosolte, okyselte octem a doslaďte. Podávejte ji s vejcem vařeným na tvrdo a vařeným bramborem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů