Vařená vejce s křenem

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
5 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vařená vejce s křenem - postup přípravy

Někdy není tolik podstatná složitost přípravy, ale ten správný nápad. Dokonalá kombinace vařených vajíček, křenu a másla podle receptu od paní Hany Petrášové udělá parádu i na slavnostním stole jako předkrm, chutnat vám ale bude i jako podvečerní mlsání třeba k topinkám.
1. KROK

Vejce uvařte na tvrdo nebo na hniličku, podle toho, jak je máte rádi. Ještě horká vejce opatrně oloupejte ze skořápky a rozkrojte na poloviny.

2. KROK

Křen nastrouhejte najemno a v mikrovlnné troubě nebo na sporáku rozpusťte máslo. Každé vajíčko jemně posolte, posypejte strouhaným křenem a přelijte máslem.

3. KROK

Ještě teplá vejce ihned podávejte s čerstvým pečivem nebo s topinkou a sklenicí mléka či kefíru.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 254 hlasů
Nahlásit chybu
94 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty