Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vařená vejce s křenem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vařená vejce s křenem - postup přípravy

Někdy není tolik podstatná složitost přípravy, ale ten správný nápad. Dokonalá kombinace vařených vajíček, křenu a másla podle receptu od paní Hany Petrášové udělá parádu i na slavnostním stole jako předkrm, chutnat vám ale bude i jako podvečerní mlsání třeba k topinkám.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vejce uvařte na tvrdo nebo na hniličku, podle toho, jak je máte rádi. Ještě horká vejce opatrně oloupejte ze skořápky a rozkrojte na poloviny.

2. KROK

Křen nastrouhejte najemno a v mikrovlnné troubě nebo na sporáku rozpusťte máslo. Každé vajíčko jemně posolte, posypejte strouhaným křenem a přelijte máslem.

3. KROK

Ještě teplá vejce ihned podávejte s čerstvým pečivem nebo s topinkou a sklenicí mléka či kefíru.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů