Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzské toasty plněné jahodami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Francouzské toasty plněné jahodami - postup přípravy

Naučte se dělat tyto lahodné a snadné rolky ve stylu francouzských toastů plněné jahodami a slazeným smetanovým sýrem. Může to být skvělý nápad na sladkou víkendovou snídani. Je to velmi snadný a chutný recept, který si zamilují nejen děti, ale také dospělí. Nepotřebujete přitom nějaké drahé suroviny a můžete také snadno zužitkovat starý toastový chleba. Tak s chutí do toho!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Opláchněte a očistěte jahody. Poté si je nakrájejte na menší kousky. Dejte je do mísy a přidejte 1 lžičku cukru. Řádně promíchejte, aby se jahody v cukru hezky obalily. V jiné misce rozšlehejte smetanový sýr a dejte jej asi na 10 sekund zahřát do mikrovlnné trouby. Přidejte moučkový cukr a míchejte, dokud se ingredience zcela nespojí. Plátky chleba si rozdělte na pracovní desku a pomocí válečku je vyválejte dotenka. Můžete také okrájet kůrky, ale není to zcela nezbytné.

2. KROK

Rozetřete asi lžičku směsi smetanového sýra na jeden plátek chleba. Navrch dejte asi lžíci oslazených jahod a poté jemně, ale pevně srolujte plátek chleba. Takto pokračujte, dokud nenaplníte všechny plátky.

3. KROK

V misce si rozšlehejte mléko s vejci, zbývajícími 2 lžičkami cukru a skořicí. V této směsi poté toastové rolky namáčejte.

4. KROK

Předehřejte nepřilnavou pánev nebo elektrický gril na střední teplotu. Přidejte trochu oleje a kousek másla. Namočené rolky dávejte na pánev a opékejte dohněda ze všech stran. Poté je vyndejte na talíř, poprašte ještě moučkovým cukrem, a pokud chcete, navrch položte zbývající jahody. Polít je můžete také čokoládovým topingem nebo si k nim můžete vyšlehat trochu šlehačky. Buďte připraveni na to, že 12 kousků zmizí velmi rychle a dost možná budete muset udělat ještě jednu dávku!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů