Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná paprika s rajskou omáčkou a těstovinami

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 100 minut

Plněná paprika s rajskou omáčkou a těstovinami - postup přípravy

Paprikové lusky plněné mletým masem lze uvařit v dobré rajské omáčce zjemněné trochou smetany, dokonce do ní hravě zapracujete zbylé odkrojky z paprik. Recept nám poskytla paní Ivana Reisingerová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Cibuli nakrájejte na kostičky. Z paprik vydlabejte semeník a ponechte je v celku. Odkrojené vršky ale nevyhazujte, využijete je později do omáčky. Očistěte kořenovou zeleninu a pokrájejte ji na kostky.

2. KROK

Dejte do hrnce trochu sádla a nechte na něm smažit kořenovou zeleninu. Až začne mírně hnědnout, přidejte cibuli, vršky paprik, cukr a nechte vše smažit, dokud nebude cibule sklovatět. Přidejte rajský protlak, zarestujte ho, zalijte vše vývarem a nechte vařit.

3. KROK

Do mísy dejte obě mletá masa, neuvařenou rýži a dle chuti vše osolte a opepřete. Důkladně promíchanou směs napěchujte do vydlabaných paprik. Vložte je do hrnce s vařící se zeleninou a pod poklicí na mírném plameni je vařte asi 90 minut, občas promíchejte.

4. KROK

Pak papriky vyndejte, obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes jemné síto. Omáčku zjemněte trochou smetany a v případě potřeby ji dosolte nebo doslaďte.

Tip: Pro vylepšení chuti můžete do omáčky zkusit přidat prolisovaný stroužek česneku.

5. KROK

Pokud je omáčka moc řídká, lze před vlitím do hrnce do smetany přimíchat trochu hladké mouky. Omáčku provařte a vraťte do ní papriky, aby se prohřály. Těstoviny uvařte dle návodu. Hotové papriky v rajské omáčce servírujte s vařenými těstovinami.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů