Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Výtečná čokoládová roláda jako z cukrárny

Výtečná čokoládová roláda jako z cukrárny - postup přípravy

Úžasný a nenáročný recept na lahodnou čokoládovou roládu přímo jako z cukrárny.  Tento dezert zaručeně potěší každého milovníka zákusků i čokolády a dokonale se hodní na různé oslavy i jako zpestření pro všední dny. Zkrátka a jasně, tímto dezertem nikdy nic nepokazíte. Příprava vám navíc nezabere hodiny času, a to mu připisuje další body navíc.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve si připravíme těsto na korpus. Ve středně velké misce smícháme mouku s cukrem, kakaovým práškem a jedlou sodou. Promícháme a přidáme vaječné žloutky. V další misce si z vaječných bílků a špetky soli připravíme hustou bílkovou pěnu, kterou poté přimícháme k ostatním ingrediencím. Vše pořádně zamícháme, aby se ingredience správně spojily.




Poté připravenou směs vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme přibližně 25 minut podle potřeby. Když máme korpus upečený vyndáme jej z plechu, a ještě dokud je horký jej stočíme do ruličky. Takto necháme vychladnout.

Než nám vychládne korpus pustíme se do přípravy lahodného krému. Nejdříve do hrnce nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr a vejce. Hrnec dáme na sporák a vaříme do té doby, dokud nám směs hezky nezhoustne. Až je směs dostatečně hustá, přidáme nakrájené máslo a mícháme, dokud se úplně nerozpustí.

Poté krém rozdělíme na dvě poloviny do dvou různých misek. Jednu necháme vychladnut a do druhé přidáme s nakrájenými kousky čokolády. Celou směs s čokoládou mícháme do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí. Pro urychlení procesu můžeme čokoládu přidat do krému již roztopenou.

Když máme oba krémy hotové a vychladlé, vezmeme si připravený korpus. Ten opatrně vyrovnáme a naneseme na něj vrstvu bílého krému.

Na něj pak ještě přidáme čokoládový krém a celé srolujeme.

Rolku necháme ztuhnout a poté ozdobíme podle vlastních představ.

Podáváme nakrájenou na plátky, nejlépe s trochou šlehačky a malinami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů