Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vrstvený kakaový koláč z kefírového těsta

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vrstvený kakaový koláč z kefírového těsta - postup přípravy

Chuť na sladké umí člověka pořádně potrápit. V tu chvíli není úlevnější pocit, než upéct si nějakou lahodnou a orgastickou dobrotu, která se jen rozplyne na jazyku. Pokud takový recept stále hledáte, případně toužíte obměnit ten svůj zaběhlý, rozhodně byste měli vyzkoušet kakaový dortík z kefírového těsta se zakysanou smetanou. Je snadný, rychlý, navíc hrníčkový recept a navíc - chutná prostě božsky!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Nejprve připravte těsto. Do mísy nasypejte mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a špetku soli a všechno dobře promíchejte. Do směsi pak vyklepněte vajíčko, přilijte sklenici kefíru a přidejte trochu oleje a metlou nebo elektrickým šlehačem všechny přísady důkladně vyšlehejte, abyste získali nadýchané a hladké, řidší těsto.




Zapněte si troubu na 180 stupňů Celsia, dno dortové formy si vyložte pečicím papírem a bočnice vymažte tukem a posypejte hrubou moukou. Připravené těsto nalijte do formy a dejte ho péct asi na 20 minut, dokud nebude upečené. Přesná doba závisí na specifických vlastnostech vaší trouby, proto si raději udělejte test zapíchnutou špejlí.

Poté, co korpus dopečete, nechte ho zchladnout a nití nebo ostrým nožem ho podélně překrojte na dva tenčí pláty.

Připravte si smetanovou náplň. Do mísy vyklopte zakysanou smetanu a oslaďte ji podle vlastní chuti. Šlehačem ji pak vyšlehejte do krémové konzistence.

Jeden plát upečeného těsta položte na podnos a navrstvěte na něj poloviční množství krému. Na tu pak opatrně položte druhý plát těsta, překryjte ho druhou polovinou krému a navrch nasypejte drobky z těsta, případně strouhanou čokoládu nebo kakao.

Nakonec dort vložte na pár hodin do lednice, aby náplň ztuhla a podávejte se šálkem dobré kávy nebo čaje.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů