Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zajíčci z tvarohového těsta s vanilkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Zajíčci z tvarohového těsta s vanilkou - postup přípravy

Pochutnejte si o Velikonocích na zajíčcích z tvarohového těsta, kteří se rozplývají na jazyku. Tento elegantní dezert má jemnou strukturu a skvěle se hodí ke kávě i čaji.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Těsto

Na potření a obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse od robota smíchejte tvaroh s mlékem, olejem, cukrem a solí. Přidejte vanilkovou pastu a ingredience zamíchejte.  

2. KROK

Jakmile se suroviny propojí, přidejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva a mísu vložte do robota.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které prohněťte také ručně. Poté z něj vyválejte plát o tloušťce 0,5 cm, z kterého vykrojte zajíčky. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a potřete je rozpuštěným máslem. 

4. KROK

Zajíčky z tvarohového těsta pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 10 minut. Po upečení je potřete zbytkem rozpuštěného másla a obalte je z jedné strany v cukru.

5. KROK

Tip: Pochoutku servírujte ozdobenou dle vlastního vkusu, a to až poté, co vychladne. Bude tak lépe stravitelná. Než zajíčky zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Amandine

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů