Zajíčci z tvarohového těsta s vanilkou - postup přípravy
Pochutnejte si o Velikonocích na zajíčcích z tvarohového těsta, kteří se rozplývají na jazyku. Tento elegantní dezert má jemnou strukturu a skvěle se hodí ke kávě i čaji.
Těsto
Na potření a obalení
V míse od robota smíchejte tvaroh s mlékem, olejem, cukrem a solí. Přidejte vanilkovou pastu a ingredience zamíchejte.
Jakmile se suroviny propojí, přidejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva a mísu vložte do robota.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které prohněťte také ručně. Poté z něj vyválejte plát o tloušťce 0,5 cm, z kterého vykrojte zajíčky. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a potřete je rozpuštěným máslem.
Zajíčky z tvarohového těsta pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 10 minut. Po upečení je potřete zbytkem rozpuštěného másla a obalte je z jedné strany v cukru.
Tip: Pochoutku servírujte ozdobenou dle vlastního vkusu, a to až poté, co vychladne. Bude tak lépe stravitelná. Než zajíčky zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amandine
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.