Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená bramborová kaše s mletým masem a sýrem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečená bramborová kaše s mletým masem a sýrem - postup přípravy

Jestliže hledáte nápad na chutný recept, kterým byste potěšili svou rodinu, pak jste na správné adrese. Tento pokrm všechny zasytí a ani se s ním příliš nenadřete. Úspěch zaručen.

Ingredience pro:
1 porce

Základ z brambor

Mleté maso

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Brambory uvařte doměkka tak, jak jste zvyklí. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechejte prosmažit na rozpáleném oleji. Přidejte do pánve mleté maso a promíchejte. Těsně předtím, než bude maso hotové, jej osolte, opepřete a přidejte zbylé koření. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte a prosmažte.

2. KROK

Poté dolijte mléko a naposledy směs zamíchejte. K uvařeným bramborům přidejte máslo a rozšťouchejte je. Rozklepněte k nim vejce, osolte, přilijte mléko dle potřeby (aby se směs lépe propojila) a vytvořte kaši. Pekáč vymažte máslem, rozprostřete do něj kaši, na ni mleté maso a navrch dejte nastrouhaný sýr. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 20 až 30 minut. Poté ihned podávejte, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů