Zapečená kuřecí prsa - postup přípravy
Kuřecí prsa jsou v kuchyni oblíbenou surovinou. Jsou rychlá a jednoduchá na přípravu. Existuje celá řada receptů, jak je můžete připravit. Velmi oblíbené jsou v zapečené podobě. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, pusťte se do přípravy podle tohoto receptu. Tentokrát vynechejte šunku a zapečte kuřecí prsa jinak.
Ingredience
Díky základním ingrediencím můžete kuřecí prsa tímto způsobem zapéct kdykoliv nebudete chtít vymýšlet složitá jídla nebo na ně dostanete chuť.
Příprava masa
Začněte s přípravou masa. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky. Pokud bude potřeba, lehce je i naklepejte. Hotové plátky z obou stran osolte a opepřete. Poté jednotlivé plátky potřete z horní strany tenkou vrstvou majonézy, a to až k samotným okrajům.
Takto připravené plátky postupně přendávejte na pečícím papírem vyložený plech, kde navrstvíte další ingredience.
Vrstvení dalších ingrediencí
Když máte maso připravené, pusťte se do dalších ingrediencí. Cibuli nakrájejte nadrobno a připravte si také rajčata nakrájená na tenké plátky. Poté už stačí jen nastrouhat sýr. Když máte tyto ingredience připravené, začněte je na plátky vrstvit. Začněte cibulí, na kterou položte plátky rajčat, a nakonec vše zasypte vrstvou nastrouhaného sýra. Zde záleží na vašem oblíbeném druhu. Můžete zvolit eidam, goudu nebo jakýkoliv jiný.
Takto připravený plech s kuřecími prsy vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi 20 minut. Maso by mělo být dostatečně propečené a sýr rozpuštěný, na některých místech už lehce hnědý a křupavý. Takto zapečená kuřecí prsa můžete servírovat s vaší oblíbenou přílohou. Skvěle se hodí jak k hranolkům, tak opečeným nebo klasickým bramborám.