Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso se zeleninou a kořením

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vepřové maso se zeleninou a kořením - postup přípravy

Nevíte-li, co si připravit k obědu, máme pro vás tip na skvělé vepřové maso se zeleninou. Pokrm je vydatný, zasytí a navíc skvěle chutná. Vepřové maso je díky této přípravě šťavnaté a křehké.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Povrch

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso a oloupanou cibuli nakrájejte na větší kusy. Pórek omyjte a nakrájejte ho na proužky. Na kousky nakrájejte také omytou papriku, ze které jste předtím odstranili semeník. 

Poznámka: Pecky z papriky by přidaly pokrmu hořkou chuť.

2. KROK

Ingredience smíchejte na plechu vymazaném tukem a posolte je. Omyjte žampiony a nakrájejte je na plátky stejně, jako oloupané brambory.

3. KROK

V misce smíchejte koření – pepř, papriku, bazalku a koriandr – s olivovým olejem a všechny ingredience, včetně olejové směsi, vmíchejte k ingrediencím na plechu. 

4. KROK

Plech přikryjte alobalem a jídlo pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Zatímco se maso peče, nastrouhejte nahrubo sýr a smíchejte ho s vejcem, majonézou, smetanovým sýrem a solí.

5. KROK

Připravenou směs rozetřete po povrchu upečeného masa se zeleninou a nepřikryté pečte dalších 15 minut. 

Poznámka: Hotové vepřové maso podávejte ještě horké. Chcete-li, můžete pokrm ozdobit nasekanou petrželkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů