Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s krůtím masem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Zapečené brambory s krůtím masem - postup přípravy

Krůtí maso je jedno z nejzdravějších mas, které si můžete vybrat. Pokud chcete vyrobit rychlou a chutnou večeři, která je zároveň zdravá a nutričně hodnotná, zvolte si právě krůtí. My vám dnes přinášíme recept na jednu takovou super večeři z jednoho pekáče, která má všechny klady, které si jen umíte představit. Jednak je rychlá, jednak finančně i časově nenáročná a samozřejmě neuvěřitelně voňavá a lahodná. Kromě toho se jedná o hodně univerzální recept, který si můžete přizpůsobit vlastním chutím a fantazii. Maso můžete libovolně nahradit jiným druhem a přidat také libovolné druhy zeleniny. Výsledek bude pokaždé naprosto geniální.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Brambory dobře umyjte a i se slupkou je vložte do osolené vody asi na 25 minut, dokud se neuvaří doměkka.




Krůtí prsa omyjte pod tekoucí vodou. Vložte je do hrnce se špetkou soli a vařte 20 až 25 minut. Poté je nakrájejte na kostičky. Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky o velikosti těch masových. Maso i brambory pak smíchejte dohromady.

Připravte si hlubší pánev s trochou oleje a nechte na kamnech dobře zahřát. Na horkém oleji pak osmažte směs brambor a masa, dokud obojí nezíská načervenalou a křupavou kůrčičku. Po usmažení je vyklopte do zapékací mísy.

Do misky si rozklepněte tři vajíčka, rozšlehejte je metličkou a dochuťte je černým pepřem. K vajíčkům pak přidejte majonézu nebo smetanu a dobře rozmíchejte. Touto směsí pak zalijte brambory s masem v zapékací míse.

Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia a dejte brambory péct asi na 20 minut. Mezitím si nastrouhejte na hrubém struhadle sýr. Po dvaceti minutách vytáhněte brambory z trouby, zasypejte je sýrem a dejte dopéct na dalších 10 minut, aby se sýr roztekl a vytvořil zlatavou kůrčičku.

Poté vytáhněte zapékací misku z trouby, nechte trochu zchladnout a s chutí podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů