Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený králík s jablky, slaninou a rozmarýnem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečený králík s jablky, slaninou a rozmarýnem - postup přípravy

Jednoduchý a přitom skvělý recept na šťavnatého králíka plného chuti přesvědčí i ty, kteří nad králíkem už zlomili hůl. Dejte mu ještě jednu šanci a připravte ho podle oblíbeného receptu od paní Marie Audrlické.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jablka omyjte, rozkrájejte na čtvrtiny a vykrájejte jádřince. Vsypte je do velkého pekáče do rovnoměrné vrstvy. Celého králíka osolte a opepřete a položte ho do pekáče na jablka.

2. KROK

Králíka poklaďte plátky kvalitní slaniny, na ni položte několik snítek čerstvého rozmarýnu, pekáč zakryjte poklicí a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C. Takto ho pečte asi 30 minut. Poté odklopte poklici a pokračujte v pečení nezakrytého králíka, dokud maso nezezlátne, a v průběhu pečení ho přelévejte výpekem. Pokud to bude nutné, podlijte jej trochou vody.

3. KROK

Poté králíka otočte na druhou stranu a zároveň s ním vložte do trouby plech s oloupanými a nakrájenými brambory. Obojí společně pečte doměkka a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů