Kuřecí stehna v BBQ marinádě - postup přípravy
Kuřecí stehna v BBQ marinádě vás okouzlí svou křupavostí, křehkostí a šťavnatostí. Oplývají bohatou chutí a jsou ideální ve dnech, kdy na vaření není moc času.
Ingredience
Kuřecí stehna na několika místech nařízněte, aby do sebe lépe nasákla marinádu. Maso vložte do větší mísy a smíchejte ho se Spritem a šťávou z calamansi.
Tip: Místo Spritu můžete použít 7up.
Přidejte sójovou i ústřicovou omáčku, kečup a směs ochuťte solí a hnědým cukrem. Přidejte nadrobno nakrájený česnek s chilli papričkami a ingredience zamíchejte tak, aby se v nich maso důkladně obalilo.
Kuřecí stehna nechte marinovat 1 hodinu, z marinády je vyjměte a smažte je 4–6 minut z každé strany, dohněda. Poté je marinádou zalijte, zakryjte je a vařte 10 minut.
Pokličku sejměte a pokračujte ve vaření dalších 10 minut, aby se marináda zredukovala.
Poznámka: Během této doby maso několikrát obraťte, aby se opeklo ze všech stran.
Křupavá a šťavnatá kuřecí stehna v BBQ marinádě podávejte se zeleninovým salátem, vařenou rýží nebo pečenými či vařenými brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yummy Kitchen