Zapečená kuřecí prsa ve smetanové omáčce - postup přípravy
Nemáte rádi složité recepty a potřebujete připravit rychlý oběd pro celou rodinu? Potom vás zcela jistě zaujme následující tip na lahodný pokrm. Zapečená kuřecí prsa ve smetanové omáčce si zamiluje každý, kdo je ochutná.
Ingredience
Začněte tím, že si pokrájíte na menší kousky kuřecí prsa. Ta pak přemístěte do zapékací misky anebo pekáčku a okořeňte dle libosti solí, pepřem, sladkou mletou paprikou a také zakápněte citronovou šťávou. Vše pečlivě promíchejte a pusťte se do smetanové omáčky k zapékání.
Příprava zapékací smetanové omáčky, kompletace pokrmu a jeho pečení v troubě
Nyní si k ruce vezměte misku a v ní rozmíchejte smetanu ke šlehání spolu s vejci, s nahrubo strouhaným sýrem, sušeným česnekem, mletým černým pepřem, solí a sušeným oreganem.
Výslednou smetanovou omáčku následně naneste na kořeněná kuřecí prsa v zapékací misce, na povrch poklaďte plátky omytých rajčat a dejte pokrm zapékat do předehřáté trouby na cca 40 minut při teplotě 180 až 200 °C.
Servírování zapečených kuřecích prsou ve smetanové omáčce
Upečená kuřecí prsa ve smetanové omáčce ihned podávejte. Hodit se k nim budou smažené hranolky, krokety, opečené brambory, vařené brambory omaštěné máslem, vařená rýže, vařené těstoviny anebo i čerstvé pečivo typu housky, bagety, rohlíky či chléb.
Tip na závěr: Pokud nebudete mít k dispozici kuřecí maso, můžete použít i krůtí. Přejeme vám dobrou chuť!