Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové kuličky s mletým masem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Bramborové kuličky s mletým masem - postup přípravy

Ohrnuje vaše mlsná rodina nos nad klasickými vařenými bramborami a masovým plátkem? Pak jim připravte něco nezvyklého a delikátního. Tyto bramborové kuličky s mletým masem si zamiluje i ten největší mlsoun. Unesení z nich budete dozajista i vy samotní. Servírovat je klidně můžete i drahocenné návštěvě.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Uvařené brambory si nejprve rozšťouchejte v hrnci na pyré, pak k nim přidejte jeden vaječný bílek, změklé máslo, mléko, jemně nasekaný čerstvý kopr, dochuťte mletým pepřem, solí a důkladně promíchejte.




Nyní se pusťte ještě do dochucování mletého masa. K němu přidejte lisované stroužky česneku, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, jedno vejce a propojte pomocí rukou.

Z masové směsi následně tvořte menší koule, cca o průměru dva centimetry. Do každé vložte kousek sýra.

V další fázi je nutné udělat si z bramborového těsta placičky a do těch zabalit kuličky mletého masa.

Jednotlivé kusy pak vyskládejte do plechu vystlaného pečícím papírem, povrch koulí pomažte rozšlehaným žloutkem a dejte péct do trouby na 30 až 35 minut při teplotě 190 °C.

Upečené bramborové kuličky servírujte například se zeleninovým salátkem, nebo s nakládanou zeleninkou ve sladkokyselém nálevu. Pokud chcete docílit křupavé krusty na povrchu pokrmu, můžete jej zastrouhat tvrdým sýrem při dopékání posledních pět minut. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů