Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Královský ořechový řez s kakaovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Královský ořechový řez s kakaovým krémem - postup přípravy

Tento dezert je vláčný díky čokoládovému krému a křupavý díky ořechům. Pokud hledáte inspiraci pro přípravu dezertu, kterým byste vyrazili dech svým hostům, vyzkoušejte tento recept.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vlašské ořechy pražte na pánvi přibližně 5 minut, nasucho. Poté je nasekejte nadrobno a odložte je bokem. Žloutky oddělte od bílků, které dejte bokem. Bílky následně vyšlehejte s moučkovým cukrem a do směsi vmíchejte kukuřičný škrob. 

Poznámka: Dobu pražení ořechů upravte dle vlastních chuťových preferencí.

2. KROK

Do mísy přidejte polovinu množství nasekaných ořechů, ingredience zamíchejte a následně přidejte zbytek ořechů. Těsto na ořechový korpus rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

3. KROK

Tip: Na upečený korpus položte čistý pečicí papír, korpus překlopte a použitý papír z něj sejměte.

4. KROK

Okraje korpusu zarovnejte rádýlkem a korpus nařežte na 3 stejně široké pruhy. Nyní vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a do vzniklé směsi, za stálého míchání, postupně přilévejte mléko.

5. KROK

Směs vlijte na pánev a zahřívejte ji 1–2 minuty na mírném ohni, do zhoustnutí. Vzniklý krém vlijte do mísy a nechte ho vychladnout. Zatím v míse vyšlehejte změklé máslo, do kterého vešlehejte vychladlý krém, kakao a vanilkový cukr. 

6. KROK

Krémem potřete jeden pruh korpusu, na který položte druhý pruh korpusu a postup ještě jednou opakujte. Celý dezert potřete zbytkem čokoládového krému. 

Poznámka: Čtvrtý korpus rozmixujte na jemný prášek a královský ořechový řez jím posypte.

7. KROK

Dezert podávejte nakrájený na kousky. 

Tip: Řezy můžete podávat se šlehačkou nebo oblíbeným ovocným džemem. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: lecker mit Ann

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů