Zapečená vepřová kotleta s houbami a sýrovou krustou - postup přípravy
Pokud chcete udělat radost svým blízkým, rozhodně se držte pravidla „láska prochází žaludkem“. S touto pečenou vepřovou kotletou s houbami a cibulkou máte totiž jistotu, že je nejen nasytí, ale také jim moc zachutná.
Ingredience
Plátky vepřové kotlety zakryjte igelitovým sáčkem a naklepejte je. Poté je všechny dochuťte solí a mletým černým pepřem z obou stran. Použít můžete i jiné koření dle vašich chutí (grilovací, na steak, granulovaný česnek…). Každou kotletu poté obalte v hladké mouce. Rozpalte na pánvi rostlinný olej a zprudka všechny plátky opečte z obou stran.
Žampiony nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte na půlměsíce. Poté obojí prosmažte na oleji, kde jste smažili vepřové kotlety. Plech na pečení vyložte pečicím papírem a dejte na něj opečené plátky masa. V mističce smíchejte kečup s majonézou a vzniklou směsí každý plátek potřete.
Naneste na ně i osmažené žampiony s cibulkou. Sýr nastrouhejte nahrubo a zasypejte jím vršek masa. Vložte plech do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte kotlety po dobu 30 minut. Poté máte hotovo, kotlety můžete podávat zasypané nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť!