Játra v rajčatovo-smetanové omáčce

i Zdroj fotografie: Diana Berkyová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Játra v rajčatovo-smetanové omáčce - postup přípravy

Játra lze velmi rychlým a snadným způsobem připravit v rajčatové smetanové omáčce, která se výborně hodí k těstovinám. Recept na vynikající oběd či večeři nám poskytla paní Diana Berkyová.
1. KROK

Játra nakrájejte na menší kousky, osmažte je na rozpálené pánvi na oleji, opepřete je a dejte bokem. Je třeba je udržet teplé, proto je přiklopte a například ještě přikryjte. Na pánev, ve které jste dělali játra, dejte nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a smažte je, dokud cibulka nezesklovatí.

2. KROK

Na pánev poté přidejte pokrájená rajčata, cukr a přilijte smetanu. Solamyl smíchejte s trochou vody a zahustěte jím omáčku. Provařte vše asi 3 minuty a pak vraťte zpět játra do pánve. Nakonec dochuťte majoránkou a solí. Omáčku servírujte s vařenými těstovinami. Na závěr je můžete ozdobit zeleninou.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 203 hlasů
Nahlásit chybu
68 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt