Zapečené brambory s mletým vepřovým - postup přípravy
Připravte si chutný a sytý pokrm, který spojuje lahodné brambory s bohatou masovou náplní. Inspirujte se rychlým a snadným receptem z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Brambory
Brambory oloupejte, nakrájejte je na měsíčky a odložte je bokem. Maso pomelte a v míse ho smíchejte se solí, kmínem, pepřem, mletou sladkou paprikou a majoránkou. Brambory ochuťte pepřem, kmínem, paprikou a solí. Poté je zalijte olejem a důkladně promíchejte.
Vejce smíchejte se smetanou a ¼ z jejího množství vmíchejte do masové směsi. Polovinu množství brambor vysypte do pekáče, zakryjte je masovou směsí, kterou následně pokryjte zbytkem brambor.
Pokrm zakryjte druhým pekáčem a pečte ho 30–45 minut při teplotě 180 °C. Po této době pekáč odkryjte a pokrm zalijte zbytkem směsi vajec a smetany. Pokračujte v pečení dalších 15–20 minut bez zakrytí.
Tip: Místo pekáče můžete pokrm zakrýt alobalem.
Zapečené brambory s mletým vepřovým servírujte teplé, ale skvěle chutnají i zastudena.
Tip: Každou porci můžete podávat s nakládanými okurkami a nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou