Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s mletým vepřovým

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Zapečené brambory s mletým vepřovým - postup přípravy

Připravte si chutný a sytý pokrm, který spojuje lahodné brambory s bohatou masovou náplní. Inspirujte se rychlým a snadným receptem z Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Brambory

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na měsíčky a odložte je bokem. Maso pomelte a v míse ho smíchejte se solí, kmínem, pepřem, mletou sladkou paprikou a majoránkou. Brambory ochuťte pepřem, kmínem, paprikou a solí. Poté je zalijte olejem a důkladně promíchejte. 

2. KROK

Vejce smíchejte se smetanou a ¼ z jejího množství vmíchejte do masové směsi. Polovinu množství brambor vysypte do pekáče, zakryjte je masovou směsí, kterou následně pokryjte zbytkem brambor. 

3. KROK

Pokrm zakryjte druhým pekáčem a pečte ho 30–45 minut při teplotě 180 °C. Po této době pekáč odkryjte a pokrm zalijte zbytkem směsi vajec a smetany. Pokračujte v pečení dalších 15–20 minut bez zakrytí. 

Tip: Místo pekáče můžete pokrm zakrýt alobalem.

4. KROK

Zapečené brambory s mletým vepřovým servírujte teplé, ale skvěle chutnají i zastudena.

Tip: Každou porci můžete podávat s nakládanými okurkami a nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů