Domácí smažené donuty

i Zdroj fotografie: Kateřina Sojková
i Zdroj fotografie: Kateřina Sojková
i Zdroj fotografie: Kateřina Sojková
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí smažené donuty - postup přípravy

Donuty jsou neodolatelná americká pochoutka, která si našla své příznivce i v mnoha českých rodinách. Pokud si však za tuto dobrotu nechcete zbytečně přeplácet, upečte si je třeba podle receptu od paní Kateřiny Sojkové.
1. KROK

Smíchejte všechny suroviny v zadělávací míse a rukou nebo robotem vypracujte hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte a nechtě těsto 1 až 2 hodiny kynout, záleží na teplotě.

2. KROK

Z těsta vyválejte placku asi 1 až 1,5 centimetru silnou. Vezměte si vykrajovátka na kolečka, větší a menší. Vykrojte větší kolečko a uprostřed něj pak menší. Nechte je několik minut kynout.

3. KROK

Pak si rozpalte dostatečné množství oleje v rendlíku či pánvi, aby mohly donuty plavat, a z obou stran je usmažte do zlatova. Nakonec je dle libosti ozdobte například čokoládovou polevou, cukrářským zdobením, nasekanými oříšky a kokosem nebo čímkoliv jiným dle vašeho gusta.

4. KROK

Tip na závěr:

Pokud neholdujete smaženému, můžete donuty upéct i v troubě. Jednoduše je vložte do předehřáté trouby na 180 °C a upečte dozlatova.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 127 hlasů
Nahlásit chybu
78 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt