Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chutný moučník z listového těsta

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Chutný moučník z listového těsta - postup přípravy

Každá zaneprázdněná hospodyňka ocení jednoduchý a rychlý recept na sladký moučník. Inspirujte se tedy následujícím receptem, ke kterému potřebujete prakticky jen pět běžně dostupných ingrediencí.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si pomocí rádla na pizzu rozdělíte rozválené listové těsto na cca 12 až 16 stejně velkých kostek. Poté každý kus potřete mlékem, položte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na cca 25 minut při teplotě 180 °C.




Příprava krémové náplně, kompletace zákusků a jejich tuhnutí v lednici

Nyní si připravte krémovou náplň do listového těsta. V středně velké míse si vyšlehejte studenou smetanu do tuhého sněhu. Poté přidejte již uvařený vanilkový pudink a promíchejte metličkou anebo mixérem na nízký stupeň.

Hotový krém přeneste do cukrářského sáčku. V další fázi můžete začít kompletovat zákusky. Upečené kostky z listového těsta rozřízněte na dva plátky a ten spodní naplňte sněhem ze smetany a pudinku.

Přiklopte druhým plátem, posypte moučkovým cukrem a máte hotovo. Jednotlivé porce naskládejte na tác, přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit alespoň na hodinu do ledničky.

Servírování moučníku z listového těsta

Řádně vychlazené kostky z listového těsta vyjměte z lednice a podávejte například s šálkem kvalitní kávy anebo s čajem. Vhodné bude k porci zákusku i čerstvé ovoce typu jahody, rybíz, borůvky či  maliny. Přejeme dobré chutnání.

Různé variace krémové náplně

Pokud nemáte příliš v oblibě vanilkovou příchuť, můžete do vyšlehané smetany zakomponovat třeba vařený čokoládový anebo karamelový pudink. Možné je přidat i karamelizované kondenzované mléko.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů