Zapečené chlebíčky se zeleninou, salámem a strouhaným sýrem

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečené chlebíčky se zeleninou, salámem a strouhaným sýrem - postup přípravy

Chystáte domácí večírek nebo dokonce slavnostní hostinu? Nebo přemýšlíte, co dobrého zakousnout k celovečernímu filmu v televizi? Ať už je příležitost jakákoliv, bude se vám hodit velmi snadný, rychlý a chutný recept na zapečené chlebíčky. Jsou plné báječných a šťavnatých věcí, jako je zelenina, sýr a uzenina. Je to velká dobrota, a navíc téměř bezpracná.
1. KROK

Bagetu či veku nakrájejte mírně našikmo na plátky a rozložte je vedle sebe na pracovní plochu. Rajče podélně přepulte, poloviny pak přepulte podélně ještě jednou a nakrájejte je na malé kostičky, které vložte do menší misky. Šunku nebo jinou oblíbenou uzeninu nakrájejte na tenké plátky, které rozřežte na jemné nudličky a ty pak následně nasekejte na kostičky. Ty přisypejte do misky k nasekaným rajčatům.

2. KROK

Omyjte papriku (barvu necháme na vás), odstraňte z ní stopku, jadřinec a zbytky semínek a čistou dužninu nakrájejte nejprve na proužky a ty pak nasekejte na maličké kostičky. Ty opět přidejte do mísy s ostatními surovinami. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a zasypejte jím obsah misky. Nasekejte také zelený kopr a opět ho vložte do misky s ostatními přísadami. Nakonec prolisujte česnek a vše zakápněte dvěma polévkovými lžícemi majonézy. Lžící pak důkladně všechny ingredience promíchejte.

3. KROK

Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Vezměte plátek veky nebo bagety a rozložte na něj jednu polévkovou lžíci náplně ze zeleniny, salámu a sýra, kterou jste právě připravili. Rozetřete ji po povrchu bagetky a položte ji na plech. Takto zpracujte i zbytek náplně a bagetových plátků, které vyskládejte na plech vedle sebe a vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte po dobu kolem 10 až 15 minut, dokud se povrch nezatáhne a sýr se nerozteče.

4. KROK

Hotové zapečené chlebíčky nechte mírně zchladnout, vyrovnejte je na tác a podávejte jako skvělý předkrm před hlavním jídlem, anebo jako chuťovku na domácí party nebo jen tak k televizi jako chutnou a zdravou dobrotu. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 246 hlasů
Nahlásit chybu
95 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Hlavní chody
Masová směs s rýží
1 hlasů
20 minut
45 minut
Hlavní chody
Pečená žebírka s bramborem a zakysanou smetanou
4 hlasů
30 minut
55 minut
Zavařování
Naložené kuřecí maso
42 hlasů
30 minut
300 minut
rychlé pokrmy
Domácí párek v rohlíku, který se stane netradiční svačinou
0 hlasů
15 minut
25 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Přílohy

Saláty