Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Palačinky plněné masem

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Palačinky plněné masem - postup přípravy

Palačinky z jemného těsta jsou oblíbenou dobrotou, někdy ale na sladké nemáme ani pomyšlení. To ale neznamená, že bychom měli na palačinky rezignovat. Ve skutečnosti se totiž jedná o docela univerzální potravinu, která se velmi dobře snese i s úpravou naslano v doprovodu masa i bylinkového tvarohu. Poradíme vám, jak vykouzlit báječné a voňavé masové palačinky, na které budete ještě hodně dlouho s láskou vzpomínat.

Ingredience pro:
5 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Připravte si obyčejné palačinky, které nemusejí být zlatavé z obou stran. Během přípravy je ještě dopečeme.




V tuto chvíli je pro nás zásadní náplň a také způsob plnění palačinek.

Připravte si mleté maso, které vložíte do misky. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji ostrým nožem na jemné kostičky a přidejte ji do masa. Přidejte i sůl a pepř podle chuti a důkladně promíchejte.

Každou palačinku překrojte na polovinu. Tu si rovněž pomyslně rozdělte napůl a na jednu pomyslnou polovinu navrstvěte asi centimetrovou vrstvu masové náplně. Cíp pokryté části palačinky přehněte přes náplň a zakryjte druhou polovinou bez náplně. Takto byste měli získat trojúhelník.

V misce rozšlehejte vajíčka a přidejte k nim sůl a pepř. Na mělký talíř vysypejte trochu hladké mouky. Každou palačinku nejprve obalte v mouce a pak ji ponořte do rozšlehaného vajíčka.

Na kamnech si rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a palačinky obalené ve vajíčku dejte smažit na mírném ohni, dokud jejich povrch nezezlátne a maso uvnitř se neupeče.

Po sejmutí palačinky z pánve je dejte ještě okapat na talíř vyložený papírovými utěrkami a podávejte ještě čerstvé ozdobené kopečkem zakysané smetany a případně posypané sekanými zelenými bylinkami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů