Zapečené kotlety se sýrem a smetanou - postup přípravy
Toužíte-li ochutnat opravdu křehké a šťavnaté maso se zajímavou chutí, připravte si zapečené kotlety se sýrem. Maso se rozpadá v ústech a jeho příprava je velmi snadná.
Ingredience
Na vymazání
Vepřové kotlety zbavte tučných částí a každou z nich rozkrojte na polovinu tak, abyste získali tenké plátky masa, které jemně naklepejte paličkou na maso.
Tip: Aby maso lépe nasálo marinádu, udělejte v něm před naklepáváním otvory pomocí tenderizeru na maso, díky kterému bude zároveň měkčí.
Zapékací mísu vymažte tukem a její dno pokryjte plátky masa, které ochuťte solí, pepřem, mletým koriandrem a majonézou smíchanou se zakysanou smetanou.
Následně maso pokryjte na proužky nakrájenou cibulí, na kterou nasypte vrstvu najemno nastrouhaného sýra.
Tip: Poslední vrstvu můžete vytvořit z více druhů sýra.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–40 minut.
Tip: Zapečené kotlety se sýrem podávejte s brambory, hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou či pečivem. Svěžest pokrmu dodá zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты