Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená krkovice s cibulí, česnekem, slaninou a zelím

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Pečená krkovice s cibulí, česnekem, slaninou a zelím - postup přípravy

Žádá si mužská část vaší rodiny pořádný masový pokrm? Potom připravte pečenou krkovici s cibulí, česnekem, slaninou a zelím. Všichni se budou oblizovat až za ušima! Recept kromě jiného zvládne i začátečník!

Ingredience pro:
6 porcí
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si očistěte vepřovou krkovici od nejtučnějších částí. Poté do ní udělejte ostrým nožem zářezy (asi centimetr od sebe). Dále maso okořeňte solí, mletým pepřem, lisovaným česnekem i sušenou majoránkou.




Plnění vepřové krkovice a její pečení v troubě

Nyní si k ruce vezměte cibuli, oloupejte ji a pokrájejte na půl měsíčky. Ty následně vkládejte do zářezů v krkovici. Slaninu pak naplátkuje a taktéž vložte do masa.

Krkovici přeneste do zapékací misky, obklopte zelným salátem s mrkví a zapékejte v troubě asi 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

Servírování pečené vepřové krkovice s cibulí, česnekem, slaninou a zelím

Upečenou vepřovou krkovici vyjměte z trouby, pokrájejte na plátky a podávejte například s vařeným bramborem, bramborovou kaší, opečeným bramborem anebo třeba jen s čerstvým pečivem. Hodit se bude k pokrmu jakákoliv studená omáčka (například hořčice, kečup, barbecue). Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy na závěr

Pakliže máte raději libovější kusy masa, můžete k plnění a pečení zvolit klidně i vepřovou panenku. Do té se pak hodí i plátky čerstvých žampionů, restovaný špenát s česnekem anebo i mozzarella s rajčaty. Je tedy jen na vás, jak si svůj dokonalý oběd či večeři připravíte. Fantazii a chutím se meze nekladou!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů