Zapečené mleté maso s kaší a sýrem - postup přípravy
Co se týče večeře, většinou si k ní lidé naservírují něco rychlého a studeného, což není nic špatného. Jednou za čas je ovšem hezké si udělat čas na přípravu něčeho lahodného, jako je tento pokrm, a společně se sejít s rodinou u jednoho stolu.
Ingredience
Oloupané brambory nakrájejte na menší kostičky a dejte je vařit. Než budou hotovy, vrhněte se na přípravu mletého masa. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, na pánvi rozpalte rostlinný olej a nechejte cibuli osmažit do zesklovatění. Poté přidejte maso a smažte jej 10 minut za občasného míchání.
Nyní je čas na koření. Maso ochuťte solí, granulovaným česnekem, mletou sladkou paprikou a pepřem. Přilijte krájená rajčata a vše důkladně promíchejte. Kopr nakrájejte nadrobno. Jakmile budete mít hotové brambory, sceďte je a přendejte do mísy. Přidejte k nim kopr a máslo. Šťouchadlem brambory rozmělněte na kaši a z té začněte tvořit střední kuličky.
Ty poté položte do zapékací mísy. Dnem skleničky je mírně zploštěte a vytvořte v jejich prostředku důlek. Dejte do něj nastrouhaný sýr, na něj dejte 2–3 lžíce směsi z mletého masa, její vršek zasypejte nastrouhaným sýrem a nechejte péct v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 10 minut do roztopení sýra. Po vytažení okamžitě podávejte, dobrou chuť!