Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené mleté maso s kaší a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zapečené mleté maso s kaší a sýrem - postup přípravy

Co se týče večeře, většinou si k ní lidé naservírují něco rychlého a studeného, což není nic špatného. Jednou za čas je ovšem hezké si udělat čas na přípravu něčeho lahodného, jako je tento pokrm, a společně se sejít s rodinou u jednoho stolu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Oloupané brambory nakrájejte na menší kostičky a dejte je vařit. Než budou hotovy, vrhněte se na přípravu mletého masa. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, na pánvi rozpalte rostlinný olej a nechejte cibuli osmažit do zesklovatění. Poté přidejte maso a smažte jej 10 minut za občasného míchání.

2. KROK

Nyní je čas na koření. Maso ochuťte solí, granulovaným česnekem, mletou sladkou paprikou a pepřem. Přilijte krájená rajčata a vše důkladně promíchejte. Kopr nakrájejte nadrobno. Jakmile budete mít hotové brambory, sceďte je a přendejte do mísy. Přidejte k nim kopr a máslo. Šťouchadlem brambory rozmělněte na kaši a z té začněte tvořit střední kuličky.

3. KROK

Ty poté položte do zapékací mísy. Dnem skleničky je mírně zploštěte a vytvořte v jejich prostředku důlek. Dejte do něj nastrouhaný sýr, na něj dejte 2–3 lžíce směsi z mletého masa, její vršek zasypejte nastrouhaným sýrem a nechejte péct v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 10 minut do roztopení sýra. Po vytažení okamžitě podávejte, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů