Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní čevabčiči s bramborem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pikantní čevabčiči s bramborem - postup přípravy

Čevabčiči je orientální pokrm, který u nás zdomácněl tak, že si bez něj českou kuchyni ani neumíme představit. Zkuste ho podle receptu paní Venduly Kainové, snazší pokrm snad ani neexistuje.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno a v míse ji smíchejte s mletým masem. Přidejte podle chuti sůl, mletý černý pepř, sladkou mletou papriku a trošku chilli. Prolisujte do směsi jeden či dva stroužky česneku a rukou vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Na sporáku zahřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje nebo sádla. Namočenýma rukama tvarujte z masové směsi malé válečky a smažte je v horkém oleji po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Hotové čevabčiči podávejte s vařeným bramborem, hořčicí, nakrájenou cibulí a čerstvou či nakládanou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů