Zapečené sýrové bagety s vejcem - postup přípravy
Toto je zajímavá variace klasického amerického snídaňového toustu s vejci a sýrem. Hlavní roli zde hraje bageta a výsledek je jedním slovem fantastický, křupavý a plný chuti.
Ingredience
Do misky vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim podle chuti sůl a rozšlehejte je dohladka. Přilijte 150 ml mléka a znovu dobře promíchejte, abyste získali homogenní konzistenci. Nakonec do směsi zapracujte ještě 20 gramů rozpuštěného másla.
Bagety rozkrojte napůl a připravte si plech pokrytý pečicím papírem. Rozšlehanou vaječnou směs nalijte do misky vhodné velikosti a ponořte do něj každou polovinu bagety tak, aby se vejcem ze všech stran obalila a nasákla.
Obalené bagety položte vedle sebe na plech a každou z nich posypejte jemně strouhaným sýrem, který máte rádi. Plech s bagetami vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190% °C a pečte je po dobu 15 minut, dokud na povrchu krásně nezezlátnou. Po dopečení ihned podávejte.
Videopostup krok za krokem