Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nákyp ze zelí a uzeného masa

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nákyp ze zelí a uzeného masa - postup přípravy

Pokud máte rádi zelí a uzené maso, máme pro vás tip na netradiční zapečený nákyp, který se hodí zejména jako chuťově zajímavá teplá večeře. Zkuste jej připravit své rodině a uvidíte sami, jak se po něm zapráší. Jsme přesvědčeni, že se po prvním vyzkoušení tento recept stane ve vaší rodině naprosto běžným a budete se k němu rádi vracet.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve sceďte předvařené zelí, pokrájejte je na kousky a dejte je do mísy. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a osmažte dozlatova.




Bílky pečlivě oddělte od žloutků a dbejte, aby v nich ani kousek žloutku nezůstal, protože by pak nešly dobře vyšlehat. Z čistě oddělených bílků vyšlehejte tuhý sníh, a to za pomocí ručního šlehače nebo kuchyňského robota.

Uzené maso nakrájejte na kostičky, česnek utřete a přidejte je do zelí. Dále přidejte také strouhanku, mouku, žloutky, smaženou cibulku, muškátový oříšek, mléko nebo smetanu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte, a nakonec do směsi jemně vmíchejte také sníh z bílků.

Hlubší plech nebo zapékací mísu vymažte trochou másla nebo oleje a na dno rovnoměrně rozložte připravenou směs. Troubu předehřejte na 190 °C a pečte dozlatova.

Hotový pokrm můžete podávat horký, a to buď samostatně nebo s vařeným bramborem, nebo také studený, s malým přílohovým zeleninovým salátkem.

Přejeme vám, vaší rodině i hostům dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů