Nákyp ze zelí a uzeného masa

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nákyp ze zelí a uzeného masa - postup přípravy

Pokud máte rádi zelí a uzené maso, máme pro vás tip na netradiční zapečený nákyp, který se hodí zejména jako chuťově zajímavá teplá večeře. Zkuste jej připravit své rodině a uvidíte sami, jak se po něm zapráší. Jsme přesvědčeni, že se po prvním vyzkoušení tento recept stane ve vaší rodině naprosto běžným a budete se k němu rádi vracet.

Nejprve sceďte předvařené zelí, pokrájejte je na kousky a dejte je do mísy. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a osmažte dozlatova.




Bílky pečlivě oddělte od žloutků a dbejte, aby v nich ani kousek žloutku nezůstal, protože by pak nešly dobře vyšlehat. Z čistě oddělených bílků vyšlehejte tuhý sníh, a to za pomocí ručního šlehače nebo kuchyňského robota.

Uzené maso nakrájejte na kostičky, česnek utřete a přidejte je do zelí. Dále přidejte také strouhanku, mouku, žloutky, smaženou cibulku, muškátový oříšek, mléko nebo smetanu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte, a nakonec do směsi jemně vmíchejte také sníh z bílků.

Hlubší plech nebo zapékací mísu vymažte trochou másla nebo oleje a na dno rovnoměrně rozložte připravenou směs. Troubu předehřejte na 190 °C a pečte dozlatova.

Hotový pokrm můžete podávat horký, a to buď samostatně nebo s vařeným bramborem, nebo také studený, s malým přílohovým zeleninovým salátkem.

Přejeme vám, vaší rodině i hostům dobrou chuť!

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 484 hlasů
Nahlásit chybu
51 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt