Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jogurtové housky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí jogurtové housky - postup přípravy

Domácí housky dle tohoto jednoduchého receptu zvládne každý. I na druhý den jsou pořád stejně čerstvé a vláčné, navíc na jejich výrobě krásně ušetříte. Ty z obchodu jsou již passé.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Jogurt dejte do mísy, rozklepněte k němu vejce, přidejte cukr a promíchejte. Poté postupně přimíchejte sušené droždí, mouku, sůl a nakonec přilijte olivový olej, ručně vypracujte těsto. Mísu zakryjte a nechejte těsto vykynout do dvojnásobné velikosti (zabere to asi hodinu). Po otevření mísy těsto zbavte vzduchových bublin.

2. KROK

Těsto přemístěte na pracovní plochu vysypanou moukou. Uhněťte ho do větší koule a tu rozdělte na 12 stejných dílů. Z každého vytvarujte menší kuličku, všechny poté zakryjte utěrkou a nechejte je 15 minut odpočívat. Po 15 minutách je na pracovní ploše vysypané moukou opět zlehka prohněťte (viz video) a vytvarujte do kuliček.

3. KROK

Vyskládejte je na plech, který jste vyložili pečicím papírem, a zakryjte na dalších 15 minut. Každý kus posypejte trochou proseté mouky a nařízněte ho uprostřed. Do vzniklé mezery vložte proužek másla a dejte do trouby předehřáté na 190 stupňů péct na 15 až 20 minut. Poté máte hotovo, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů