Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené skotské vejce v trojobalu

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Smažené skotské vejce v trojobalu - postup přípravy

Pokud se ve vaší velikonoční výslužce objevila syrová vejce, pak rozhodně vyzkoušejte recept na exkluzivní smažené skotské vejce v trojobalu. Servírovat je můžete s bramborovou kaší nebo osvěžujícím salátem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na skotské vejce

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Poté do ní opatrně vložte syrová vejce a vařte je 4,5–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠5 minut. Následně je vyjměte z vody a ihned je zchlaďte studenou vodou.

2. KROK

Zchlazená vejce vyjměte z vody a velmi opatrně je zbavte skořápky. Do velké mísy vložte mleté maso a ochuťte ho solí a mletým pepřem.

3. KROK

Do mletého masa přisypte sladkou a pálivou papriku. Poté do něj přidejte hořčici a sušené bylinky dle chuti.

4. KROK

Do masa nalijte trošku vody a vše velmi pečlivě promíchejte. Poté s ním několikrát bouchněte o pracovní linku, odstraníte tak z něj přebytečný vzduch.

5. KROK

Mleté maso rozdělte na 4 části. Pracovní plochu si vyložte potravinářskou fólií a z každého kousku vytvarujte placku. Na ni položte vejce a velmi opatrně ho do ní zabalte.

6. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít dostatek vajec. Do mísy rozklepněte vejce, pečlivě je rozmíchejte a poté je přeceďte přes jemné sítko.

7. KROK

Připravené mleté maso s vejcem důkladně obalte nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a následně ve strouhance.

8. KROK

Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté v něm postupně smažte připravená skotská vejce při teplotě 175 °C po dobu 2–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠3 minut.

9. KROK

Osmažená skotská vejce vyjměte a nechte z nich na ubrousku okapat přebytečný tuk. Poté je ihned podávejte s bramborovou kaší nebo letním salátem.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů