Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený chléb plněný vejci, slaninou a sýrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečený chléb plněný vejci, slaninou a sýrem - postup přípravy

Vymýšlet neustále nové svačiny nebo večeře pro rodinu není nikdy jednoduché. Tentokrát se podíváme na velmi jednoduchý recept, na který budete potřebovat jen pár surovin, a vychutnáte si příjemný a neuvěřitelně rychlý pokrm, jenž potěší celou rodinu.

Ingredience pro:
5 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si bochník chleba a ostrý nůž. Odkrojte střední část vršku bochníku a vydlabejte celý vnitřek. Musíte získat chlebovou lodičku. Použít můžete jakýkoli podle vlastního výběru, ale ideální bude měkký, světlý chléb.

2. KROK

Nyní si připravte mísu a rozklepněte do ní sedm celých vajec. Nechte žloutky celé. Můžete je jen lehce osolit, ale jinak s nimi nic nedělejte. Takto připravená vejce (nerozšlehaná) nalijte přímo do připraveného bochníku chleba. Může to v první chvíli působit zvláštně, ale bude to chutnat skvěle. Nemusíte se tohoto postupu vůbec obávat.

3. KROK

Nyní nasekejte petrželku a nasypejte ji na vejce. Poté si připravte plátky slaniny nebo šunky podle vlastního výběru a vyskládejte je po celém povrchu chleba. Musíte zcela zakrýt vejce i petrželku, aby nebyla vůbec vidět. Následně si nastrouhejte mozzarellu na struhadle (nebo si kupte již nastrouhaný sýr) a posypejte jí celý povrch bochníku.

4. KROK

Nakonec ho přesuňte na plech. Podle potřeby jej můžete zakrýt alobalem, ale můžete ho péct i odkrytý, jen položený na plechu. Vložte ho do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte po dobu 30–40 minut. Recept je velmi chutný a užijete si ho nejen jako svačinu, ale také jako malou večeři nebo předkrm. Vejce budou částečně tekutá, ale nesmí být syrová. Uvidíte, že si tento jednoduchý a velmi rychlý pokrm všichni vychutnají. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů