Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená zelenina se sýrem a petrželkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Zapečená zelenina se sýrem a petrželkou - postup přípravy

Zapečená zelenina se sýrem je tak dobrá, že ji budou chtít jíst i vaše děti. Pokrm je chutný a dokonale zasytí i bez přítomnosti masa. Recept je vhodný i pro dietáře.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vroucí osolené vody vložte omytou a na růžičky rozdělenou brokolici, kterou vařte 7–8 minut. Zatím omyjte a nakrájejte na proužky zelenou a červenou papriku společně s oloupanou cibulí. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník. 

2. KROK

Zeleninu vložte do pánve, zalijte ji olivovým olejem, posolte ji a smažte 4–5 minut, do změknutí. Brokolici sceďte a vložte ji do tukem vymazané zapékací mísy. 

3. KROK

K brokolici přidejte usmaženou zeleninu a vše zalijte směsí vyšlehaných vajec, soli, olivového oleje, mléka, mouky, nasekané petrželky a sušeného droždí.

4. KROK

Na závěr pokrm posypte najemno nastrouhanou mozzarellou a pečte ho v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20 minut.

Poznámka: Zapečenou zeleninu se sýrem podávejte nakrájenou na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů