Zavařená řepa ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Zavaření řepy je skvělým způsobem, jak uchovat tuto zdravou zeleninu čerstvou po celý rok. Můžete ji servírovat jako přílohu k masu nebo ji použít k přípravě salátů.
Ingredience
Řepu vařte 25 minut, poté ji nechte vychladnout, oloupejte ji a nastrouhejte nahrubo.
Tip: V tomto receptu byla použita mladá řepa. Pokud je řepa starší nebo větší, bude ji nutné vařit až 1 hodinu.
Řepu smíchejte s cukrem, solí, octem a směsí naplňte sterilizované sklenice, ve kterých ji důkladně utlačte, aby mezi jednotlivými kousky zeleniny nezůstala mezera.
Poznámka: Od vrchní části sklenice nechte trochu volného místa na šťávu, která se při zavařování uvolní.
Naplněné sklenice uzavřete a vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Do hrnce vlijte vodu do ¾ výšky sklenic a zavařujte je 20 minut.
Tip: Dbejte na to, aby se sklenice vzájemně nedotýkaly. Mohly by prasknout.
Po zavaření je nechte volně vychladnout pod utěrkou a poté je skladujte na temném a chladném místě.
Tip: Zavařenou řepu můžete servírovat jako samotné jídlo s pečivem, přidat ji do salátů nebo ji použít jako přílohu k masu.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit zavařenou řepou jednu sklenici o objemu 250 ml a šest sklenic o objemu 520 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarne przygody