Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené brambory se solí ve sklenici

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zavařené brambory se solí ve sklenici - postup přípravy

Chcete-li mít čerstvé brambory k dispozici vždy, když bude potřeba, zavařte brambory podle tohoto receptu. Díky tomuto postupu vám brambory vydrží čerstvé až 5 let.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a ponořte je do vody se studenou vodou. Poté je pořádně propláchněte a nakrájejte je na kostičky. Brambory znovu ponořte do studené vody a nechte je v ní 20 minut.

Poznámka: Studená voda zabrání tomu, aby brambory zhnědly.

2. KROK

Po této době vodu sceďte a brambory dejte do mísy, ve které je důkladně osolte. Připravte si sterilizované sklenice a naplňte je brambory až po okraj. Sklenice uzavřete víčky a vložte je do tlakového hrnce s 1 litrem vody, ve kterém je vařte na 120 °C po dobu 40 minut. 

3. KROK

Po uvaření sklenice vyjměte z hrnce a nechte je vychladnout. Uchovávejte je na tmavém místě a v chladu.  

Poznámka: Tomuto způsobu zavařování se říká „suché zavařování“. Takto zpracované brambory vám vydrží až 5 let. Před použitím brambory 10 minut zahřívejte a poté s nimi pracujte dle potřeby.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů