Zavařené vepřové výpečky s česnekem - postup přípravy
Pokud máte v lednici přebytek masa a nevíte, jak ho zpracovat, vyzkoušejte recept na tyto zavařené vepřové výpečky s česnekem, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen chvilku.
Ingredience
Vepřový bok a vepřovou krkovici nakrájejte na středně velké kostky. Následně je přendejte do pekáče. Česnek oloupejte a nakrájejte ho nadrobno. Poté ho přidejte k masu.
K vepřovému masu přidejte sůl, mletý černý pepř a mletý kmín. Následně vše společně velmi dobře promíchejte. Nakonec do pekáče přidejte sádlo.
Pekáč vložte do předehřáté trouby a teplotu 200 °C a maso pečte 90 minut. Poté ho vyjměte, výpečky přendejte do čistých zavařovacích sklenic a zalijte je rozpuštěným sádlem.
Hrdlo láhve otřete ubrouskem, následně ho přiklopte víčkem, které však nedotahujte na sílu. Sklenice vložte do hrnce s vodou a zavařujte je při teplotě 95 °C po dobu 60 minut.
Stejný proces zavařovaní opakujte i následující den. Poté můžete zavařené vepřové výpečky servírovat. Zastudena je můžete podávat s čerstvým pečivem.
Pokud chcete zvolit teplotou variantu, vyklopte sklenici na pánev a maso prohřejte. Poté ho servírujte například se zelím nebo s bramborem.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.