Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané ovocné knedlíky

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchané ovocné knedlíky - postup přípravy

Kdo by nechtěl umět ovocné knedlíky, jako je dělávaly naše babičky. Podle tohoto receptu na obzvlášť nadýchané knedlíky od paní Anety Mühlhandlové se vám to určitě podaří.

Ingredience pro:
1 porce

Knedlíky

Náplň

Posyp (volitelně)

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Mouku nasypejte do větší zadělávací mísy. Uprostřed udělejte důlek, ve kterém vyrobte pomocí tří lžic vlažného mléka a rozdrobeného droždí kvásek. Promíchejte s troškou mouky a zasypejte zlehka cukrem. Připravený kvásek přikryjte utěrkou a nechte ho v teple vyběhnout.

2. KROK

Do těsta přidejte sůl, vejce a dle potřeby také mléko. Dobře vypracované těsto poznáte tak, že se nebude lepit na stěny mísy. Po vypracování nechte těsto znovu zhruba hodinu v teple kynout.

3. KROK

Z vykynutého těsta tvořte knedlíky, které naplňte buď ovocem, povidly nebo zavařeninou. Z této dávky je možné udělat 20 velkých knedlíků.

4. KROK

Vytvarované knedlíky vařte ve vroucí vodě pod pokličkou zhruba pět minut, s ohledem na velikost knedlíků. Po pěti minutách knedlíky ve vodě otočte a vařte další tři minuty bez pokličky. Po vyjmutí knedlíky propíchněte špejlí, aby z nich vyšla pára.

5. KROK

Ovocné kynuté knedlíky je nejlepší posypat opraženou strouhankou, kakaem, grankem nebo moučkovým cukrem a polit rozpuštěným máslem. Vše podle vašeho uvážení a chuti.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů