Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Želatinový dezert s příchutí melounu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Želatinový dezert s příchutí melounu - postup přípravy

Chcete oslnit svou návštěvu netradičně vyhlížejícím a lehkým dezertem? Potom vsaďte na ten s příchutí melounu! Vytvoříte nejen dobrotu ke kávě či jinému nápoji, ale také mistrovský kousek. Pusťte se do toho, není to složité!

Ingredience pro:
8 porcí

Melounová vrstva

Smetanová vrstva

Zelená vrstva

Další

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si ošistěte meloun od slupky a pokrájejte dužinu na kostky. Ovoce vložte do mixéru a rozmělněte na pyré. To následně přeceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili pecek.




Dále šťávu přelijte do menšího hrnce a vsypte do ní jahodové pudinky v prášku a kukuřičný škrob. Směs zahřívejte pozvolna na středním plamenu a při stálém míchání vařte do zhoustnutí.

Kompletace želatinového dezertu a jeho tuhnutí v lednici

Nyní si k ruce vezměte formu na bábovku a vymažte ji rostlinným olejem. Na dno nalijte melounovou hmotu a dejte stranou. Dále se pusťte do smetanové vrstvy.

V rendlíku si zahřejte smetanu spolu s krupicovým cukrem, kukuřičným škrobem a pomerančovou šťávou. Také směs promíchejte, po zhoustnutí odstavte a nalijte na melounovou hmotu.

Nakonec zbývá ještě vytvořit zelenou vrstvu, která bude imitovat „slupku melounu“. V hrnci smíchejte vodu s kukuřičným škrobem, zeleným barvivem a hotový pudink naneste na smetanovou vrstvu. Vše dejte tuhnout do lednice na několik hodin.

Servírování želatinového dezertu s příchutí melounu

Až dezert ztuhne, vyjměte jej z chladničky a vyklopte na talíř. Vznikne vám jakýsi želatinový meloun, který se bude na slavnostním stole vyjímat. Dozdobit jej můžete čokoládovými lupínky, které nalepíte na povrch (budou imitovat pecky). Přejeme vám dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů