Makovo-jogurtová bábovka - postup přípravy
Bábovky právem patří mezi stálice českého pečení. Pokud je zbožňujete na všechny různé způsoby, vyzkoušejte například makovo-jogurtovou podle receptu, který nám poskytla paní Pavlína Bušová.
1.
KROK
Vyšlehejte cukr, vanilkový cukr a vejce do pěny, poté zašlehejte olej a jogurt. Pak přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva a mletý mák. Vymíchejte těsto.
2.
KROK
Vymažte formu na bábovku máslem a vysypejte moukou. Nalijte dovnitř těsto. Vložte formu do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte 35 až 40 minut. Po upečení bábovku vyklopte z formy a nechte vychladnout.
78 lidí právě čte
Nadýchaná mramorovaná buchta ke kávě
Plněná kuřecí prsa pečená na bramborách
Smažené jablečné trojúhelníky se skořicovým cukrem
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma