Makovo-jogurtová bábovka

i Zdroj fotografie: Pavlína Bušová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Makovo-jogurtová bábovka - postup přípravy

Bábovky právem patří mezi stálice českého pečení. Pokud je zbožňujete na všechny různé způsoby, vyzkoušejte například makovo-jogurtovou podle receptu, který nám poskytla paní Pavlína Bušová.
1. KROK

Vyšlehejte cukr, vanilkový cukr a vejce do pěny, poté zašlehejte olej a jogurt. Pak přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva a mletý mák. Vymíchejte těsto.

2. KROK

Vymažte formu na bábovku máslem a vysypejte moukou. Nalijte dovnitř těsto. Vložte formu do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte 35 až 40 minut. Po upečení bábovku vyklopte z formy a nechte vychladnout.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 123 hlasů
Nahlásit chybu
78 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt